top of page

SCHOOL VOOR EMOTIONELE INTELLIGENTIE 

Creëer een betere wereld door te leren hoe emotionele intelligentie het verschil maakt

Opleiding Paardencoach  
EAD COACH - IBIZA

EAD Coach, (Equine Assisted Development)
Je verblijft een week in onze luxe villa op Ibiza waar je de hele week de complete opleiding volgt. 

 

De EAD Coach is in staat om

 • Zelfstandig een coachingssessie te faciliteren voor 1 persoon of een kleine groep (het aantal personen is afhankelijk van de kennis en coachingservaring die de coach voorafgaand aan de opleiding heeft).

 • Zelfstandig de coachvraag van een individueel coachingstraject vast te stellen en een coachee te begeleiden in zijn/haar coachingsvraag.

 • Als (Co-)Coach te worden ingezet binnen trainingen en coaching trajecten van de HRM Group en de EQ Academy.

 • Zelfstandig een opdracht voor de EQ Academy te faciliteren.

 

​Onze missie
Een betere wereld creëren door te leren hoe Emotionele Intelligentie het verschil maakt. Bij jong en oud, in het bedrijfsleven, onderwijs, zorginstellingen en thuis. Met de opleiding tot
EAD Coach leren wij jou hoe je met behulp van paarden, individuen en groepen in beweging krijgt en helpt ontwikkelen.

 

Doelgroep voor deze opleiding 

Trainers, Coaches, HRM adviseurs, P&O medewerkers en zorgverlener, leidinggevenden, begeleiders die zich willen richten op de ontwikkeling van teams, groepen en individuen met behulp van paarden.

Kosten

€2.290,-  opleidingskosten (8 dagen op onze vaste locatie op Ibiza). Online sessies (3-4 keer). 
 

De prijs is exclusief btw voor de zakelijke markt en exclusief vliegticket.

Wil jij het verschil maken als gedragstrainer en procesbegeleider en met behulp van paarden, mensen begeleiden in hun ontwikkeling in het vinden van hun talenten en kwaliteiten? ...

 

Geef je dan op voor een kennismaking met de oprichter van de HRM Academy Larissa Gies.

 

Doel van de opleiding

Opleiding in de methodiek van het inzetten van paarden in ontwikkelprogramma’s voor coaching en training van teams, groepen en individuen. Aanvullend kun je worden ingezet als EAD Coach in coaching en trainingstrajecten van de EQ Academy.

 

Locatie & Werkwijze

De HRM Academy heeft in Nederland en Ibiza opleidingslocaties. Ook is het mogelijk om op locatie opleidingsdagen te organiseren. wij begeleiden en ontwikkelen met behulp van paarden d.m.v. training, coaching, opleidingen en workshops. De HRM Academy werkt op basis van de principes van Action Learning.
De (aspitant)coach leert in de opleiding door te doen, te experimenteren, te ervaren en te reflecteren. De vertaling naar de praktijk van de coach i.o. staat centraal. Kortom, in deze opleiding gaan deelnemers actief aan de slag op het droge maar vooral in het diepe.

 

Onze uitgangspunten

 • Leren is groeien, een continue-proces en houdt niet op aan het einde van de opleiding. 

 • Leren aan de HRM Academy is zowel een individueel proces als een groepsproces.

 • De opleiders faciliteren en begeleiden de deelnemers in het leerproces tot EAD Coach.

 • Wij bieden afwisselende interventies met paarden, aansluitend op het leerproces van de deelnemers als coach in opleiding (i.o.).

 • De omgeving is voor de coach i.o. een grote leertuin waarin tijd, ruimte en gelegenheid is om het geleerde in praktijk te brengen. 

 • Voor groei heb je ruimte nodig. Ruimte in tijd (agenda) en omgeving (de juiste input van anderen).

 

Certificaat 

Aan het einde van de opleiding ontvang je van de HRM Academy het Certificaat EAD COACH. Met dit certificaat heb je voldoende kennis en kunde op het gebied van coaching en training met behulp van paarden om workshops, trainingen of coaching te faciliteren en begeleiden.

 

Samenwerkende EAD Coaches via de EQ Academy

 • Je kunt worden ingezet in de trainingen, workshops of andere trajecten van je collega's van de EQ Academy en haar netwerk.

 • Eens per jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd door en voor EAD Coaches met kennismakingen, workshops, intervisie, presentaties e.d. 

 

De EQ Academy leidt sinds 2010 paardencoaches op. Dit is een netwerk van uitsluitend EAD Coaches. Je ontvang na je opleiding automatisch een uitnodiging voor de jaarlijkse netwerk bijeenkomst en het platform (op Faceboek).  Dit platform biedt je: 

 • nieuwe contacten, collega's, sparringspartners,

 • een netwerk waarin je ingezet kunt worden als Coach of co-Coach,

 • bijeenkomsten en verdiepingsdagen met intervisie, workshops,

 • ondersteuning bij vragen over je werk of onderneming

 • een goedkope bedrijfaansprakelijkheids verzekering.

 

Onze missie:
Elkaar ondersteunen, inspireren, samenwerken, zorg dragen voor kwaliteit binnen ons vakgebied, ontwikkelen, bijdragen, vernieuwen en succesvol zijn in onze missie!

Aanmelden Ibiza

Opleiding EAD Coach

Kijk video's

Mindfulness with horses

Een verhaal over hoe paardencoaching hielp bij oude trauma's en paniek. 

Uniek en als enige helemaal exclusief op Ibiza.
Laat je verrassen door de paarden die je meenemen naar een plek waar je al heel lang niet geweest bent. Het vrije en onbezorgde in jezelf (her)ontdekken. Ervaren wat het betekent om écht in "het NU" te zijn, zonder de continue stroom van gedachten.

 

Paarden nemen je gegarandeerd mee naar het gebied waar je rust en ruimte vindt. En dan ineens, in die ruimte is er ook ruimte voor je diepere gevoelens, oude of onderliggende emoties, die misschien (lang) niet gehoord zijn. Of, verlangens die kristalhelder worden, een zielsmissie, de essentie. Dit pad met daarin de ontmoetingen met paarden triggert je dieper weten en leidt je dan via intuïtie naar meer harmonie en emotionele groei.

 

“Mijn ontmoetingen en het bewegen met paarden leverde zeer waardevolle metaforen en associaties op, een intense ervaring met betekenis”.

 

“Direct zag ik een duidelijke spiegel van mechanismen en dagelijks patronen, waardoor ik de mogelijkheid kreeg mijn eigen handelen eens op een andere wijze te bekijken en te doorvoelen”.

 

Paarden gaan graag de dialoog met je aan en vertellen je wie je bent, wat je gaven zijn, maar ook welke onderliggende thema's en belemmeringen je nog tegenhouden naar een een volgende stap in je levenspad."

"

Paarden maken enorm veel los bij mensen, het is één van de meest krachtige vormen van biofeedback.


Als begeleider en coach leerde deze opleiding mij hoe optimaal om te gaan met wat er los komt. 

 

Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen.

"

"

bottom of page