top of page
Holistische Retraite Ibiza.png

SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

Larissa Gies

"In juni 1998 vloog ik samen met mijn vader terug uit Australië naar Nederland. Na mijn vijfjarig verblijf in met name de Outback besloot ik dat Nederland voor mij de plek is om oud te worden. Mijn vader vloog in 3 dagen heen en weer van Amsterdam naar Cairns om mij te vergezellen naar huis. Het was een bijzondere reis, deze reis terug naar huis, emotioneel en verwarrend. op basis van intuïtie had ik besloten toch oud te willen worden in Nederland."

 

"Hoe voel je je" zei mijn vader vlak voor het opstijgen... waarop ik zei; "een beetje leeg en onbestemd" Ik vroeg hem, "hoe ga ik nu wat ik hier in de Outback in vijf jaar heb geleerd heb in Nederland voortzetten"? Waarop mijn vader mijn hand vast pakte en antwoorde; "jij vindt jouw cowboys wel..."

 

Doordat Larissa opgroeide tussen paarden leerde zij veel over hoe deze bijzondere wezens. Hun eigen manier van begrijpen, contact maken en de natuurlijke manier van willen samenwerken met ‘de ander’.
"Paarden zijn nieuwsgierig en hebben lef en dit zijn belangrijke ingredienten voor persoonlijke groei, maar ook voor de groei van de ander". Dit intrigeerde Larissa zo, dat zij haar zoektocht begon naar wat paarden nou zulke succesvolle dieren maakt. Het was door het werken met paarden in de Outback, waar zij het meeste leerde over deze bijzondere factoren. "Paarden leven in het NU en dat doen ze al miljoenen jaren". Hier werd Larissa duidelijk dat paarden efficiënt en voorspelbaar gedrag tonen, grenzen aan geven, angst en ergernis uiten maar ook ontspanning en affectie tonen.

 

Tijdens één van haar vele observaties van de wilde paarden en kuddes in de uitgestrekte vlaktes van Outback Australië, kreeg zij haar eerste belangrijke inzichten die zij gebruikte voor de ontwikkeling van de diverse coaching en ontwikkelingsprogramma’s. In een later stadium is zij deze ‘succesfactoren’ de code voor synergie, leiderschap, samenwerken en communiceren gaan noemen. Deze succesfactoren vormen nu de basis van alle ontwikkelings-sessies binnen de diverse organisaties die zij vandaag de dag runt. 

 

Larissa;

"Tijdens deze periode voelde en wist ik dat deze kennis een belangrijke bijdrage zouden gaan leveren aan de kijk op verandering en ontwikkeling van mensen”. Vanaf dat moment gebruikte ik alleen nog maar deze methode om de ‘cowboys’ in de Australische Outback op een efficiënter en vriendelijker manier met hun paard en elkaar om te laten gaan. Synergie tussen hoofd en hart is een kwaliteit die paarden al miljoenen jaren succesvol maken.

 

Het is hun feedback op ons gedrag, die het mogelijk maakt om op een dieper niveau te leren over: 
- onszelf en elkaar,

- of de dag succesvol was, 

- of het einddoel werd bereikt,

- of iedereen ‘s avonds zonder kleerscheuren weer thuis kwam,

- maar vooral of iedereen gelukkig was met zijn of haar plek en de manier waarop er
  werd gewerkt”. 

 

Na haar terugkomst in Nederland heeft Larissa deze (inmiddels bewezen) succesvolle werkmethode kunnen integreren in ontwikkelprogramma’s van de EQ Academy. De paarden zijn nog regelmatig een onderdeel in haar trajecten. Daarnaast werkt Larissa in haar eigen praktijk te Aarlanderveen. 

 

Larissa is oprichtster van Paard & Trainingen (2001) waar zij werkzaam is als procesbegeleider binnen team en managementtrainingen en coaching voor organisaties en individuen. Daarnaast is zij oprichtster van de HRM Academy (2009) waar zei nu als opleider actief is en maximaal twee keer per jaar een selectieve groep mensen opleidt tot EAD Coach. (EAD Equine Assisted Development). Sinds 2009 is dan ook de HRM Group opgericht waar zij als lid mee werkt aan het zelfde doel als een paardenkudde; "elkaar in beweging houden, van elkaar te leren, te helpen en ontwikkelen". De HRM Group werkt aan diverse projecten als verdieping, trainingen, onderzoek en innovatie m.b.t. EAD (Equine Assisted Development). 

 

EQ Academy

Vanaf 2009 is deze nieuwe organisatienaam gevormd waarbij alle vormen van begeleiding en ontwikkeling zijn samengevoegd onder één dak. Omdat de vraag naar EQ (emotionele intelligentie) steeds meer toegenomen is, en het 'nut' van EQ steeds duidelijker wordt, zet Larissa zich momenteel in rondom de ontwikkeling van de 
"School voor emotionele intelligentie".

 

Als EQ en bewustzijns-Coach begeleidt zij volwassenen, kinderen, in groepen maar ook individueel in hun ontwikkeling van persoonlijke leiderschap en emotionele groei. Sinds 2012 is Larissa ook actief als coach en sparringpartner achter de schermen voor vele sporters op midden en hoog niveau. In 2016 begeleide zij Alyson Annan (bondscoach Nederlands elftal dames hockey) en haar team in aanloop naar de Olympische Spelen. 
 

Vanaf 2014 gaat Larissa ieder jaar diverse keren naar Ibiza waar zij mensen begeleidt in hun pad van persoonlijke, emotionele en spirituele groei. 

Larissa Gies Coach EQ.jpg
Larissa Gies Coach EQ.jpg
Heartmath Terapeut Zuid Holland

Maak kennis met:

Larissa Gies

 

 • 1968 geboren Zutphen - Nederland

 • 1992 SPH - Hogeschool Amsterdam

 • 1993 Counseling en Coaching

 • 1993 - 1998 Wonend en werkzaam in Australië

 • 1996 - Equine Management 

 • 1998 - 2000 Manager/coach sportsector

 • 1999 Ontwikkeling trainingsprogramma's voor teams

 • 2000- 2003 Unit Manager/trainer in de uitzendbranche 

 • 2001 Oprichting Paard & Trainingen met als eerste opdrachtgever TPG Post.

 • 2002 Train the Trainer (Canada)

 • 2009 HRM Academy opleiding en MasterClass voor EAD Coach

 • 2009 HRM Group platform en netwerk organisatie voor EAD Coaches

 • 2012 Nieuw opleidingscentrum 
  EQ Academy "school for emotional intelligence"

 • 2014 opzet van De MasterClass Ibiza een Journey of a lifetime. Een Ibiza retraite voor persoonlijke groei en leiderschap. 

 • 2016 Opleiding tot Gelicenseerd HeartMath Therapeut aan het Heartmath Instituut Benelux. 

 • 2020 De Vrouwentempel.
  Een dagretraite voor vrouwen, door vrouwen.

 • Cacao Ceremonies

 • Verbonden ademen

 • Regressie en trauma coaching

 • Psychedelische coaching

 • Truffel Ceremonies

 • Diverse opdrachtgevers in Nederland voor de begeleiding van teams en managers in: samenwerken, leidinggeven en communicatie.

 • Leerkrachten ondersteuning in afwisseling in de klas. Lessen in aandacht, op adem komen, wie niet pest wordt gezien, mindfulness.

   

Missie:

Creeër een betere wereld door te leren hoe je met Emotionele intelligentie het verschil maakt. 

 

Larissa;~ “Ik vergeet nooit meer alle wijze lessen die ik van de paarden heb geleerd en nog steeds leer. Daarnaast schuilt er in allen van ons een stukje “cowboy” waarbij paarden ons waardevolle inzichten en ontdekkingen kunnen brengen.

 

De Outback van Australië heeft mij geleerd dat alles wat je doet, met elkaar verbonden is. Zonder ontmoeting geen verbinding, zonder verbinding geen uitdaging.

Waar wij mensen vaak aan voorbij gaan, is voor paarden nou juist de essentie van hun bestaan”....    

Dagelijks werk ik binnen mijn programma's met de succesfactoren die paarden door de eeuwen heen hebben doen evolueren. Organisaties en individuen leren door op een ander niveau betrokken te zijn met elkaar. Het interactieniveau is waar wij vaak nog kanzen laten liggen, terwijl dit niveau voor het grootste gedeelte bijdraagt aan een veilig climaat. Een veilig climaat draagt bij aan open communicatie, gezamenlijke verantwoordelijkheid, initiatief en flexibiliteit.

Psilohuasca sessie
Wandelcoaching Randstad
Ibiza Retraite met paarden
Choco Bliss Psilohuasca Alphen aan den Rijn
Ibiza Retreat
Wandelcoach
Coachweek Ibiza
Larissa Gies Coach EQ
Equine Assisted Development
Volle Maan Meditatie & Cacao Ceremonie
p (horsewhispering)
Teamleadership Development
Leiderschapscoaching
Paardencoaching Ibiza
Paardencoaching Ibiza
Larissa Gies EQ Coach
teamcoaching emotionele intelligentie
Paardenkudde Veluwe
Natural Horsemanship Ibiza
Larissa Gies - Coach emotionele intelligentie
Inspirerende locatie
Met dochterlief
bottom of page