top of page

Creëer een betere wereld door te leren hoe emotionele intelligentie het verschil maakt

SCHOOL FOR EMOTIONELE INTELLIGENTIE 

Creeër een betere wereld door te leren hoe je met Emotionele intelligentie het verschil maakt. 

Werkwijze van de EQ Academy 

Binnen alle programma's en ontwikkelingstrajecten van de EQ Academy bieden wij intensieve begeleiding op een reeks van signalen uit de praktijk. Alle programma's zijn ingericht rondom de persoonlijke en team-ontwikkeling op het gebied van Emotionele Intelligentie.

 

Binnen coaching zijn de methodieken er niet op gericht om pasklare antwoorden te verschaffen. Het gaat om het ontwikkelen van de 'eigen wijsheid' en een manier van denken en voelen helder te krijgen en daarin orde aan te brengen.

Binnen het ontwikkelen van EQ vaardigheden reiken wij een aantal gereedschappen aan die doormiddel van training en opleiding bijdragen aan het optimaal functioneren op basis van gevoel en mentale capaciteiten. 

 

Alle programma's zijn ingericht om nieuwe mogelijkheden in jezelf en situaties te herkennen en te benutten.

EQ maakt creatiever, flexibeler en geeft een groter incasseringsvermogen. Onze missie is dan ook niet voor niets;
 

De EQ Academy is een actuele ontmoetingsplaats waar mensen zich samen en individueel richten op de bewustwording en ontwikkeling op het gebied van Emotionele Intelligentie. Alle modellen, methodieken en technieken zijn erop gericht om inzicht en bewustwording op verschillende niveau's te versnellen. De EQ Academy is erop gestoeld deze 'tools' en methodieken over te dragen aan de deelnemers van onze programma's. Of het nu een coaching, opleiding, training of workshop betreft, al onze coaches werken met dezelfde methodieken en modellen. 

 

Onze programma's en opleidingen combineren doeltreffende psychologische stromingen en methodieken. Wij kijken altijd naar de individuele behoeften en een Holistisch aanpak, dit maakt ons daardoor uniek in Nederland.

De niveaus van interventie, communicatie en betrokkenheid. 

Niveua's van interveneren, communiceren en betrokkenheid
Dit model leert jou anders te kijken naar de betrokkenheid van jezelf en anderen in communicatie. Waar je ook ook gaat, wat je ook doet, dit draagt bij aan inzichten binnen processen van mensen. 

 

De niveaus zijn:

  • inhoud/kennis niveau         (wat doen we wat doet wie)

  • procesniveau                        (hoe doen we wat we doen)

  • interactienivea                      (relatieniveau)  

  • gevoelsniveau                       (essentie)

 

meer over de niveaus >>

EFT

De Emotional Freedom Techniques, is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.
 

Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. 

360° Feedback 

In groepscoaching en teamontwikkelingen maken wij gebruik van het krachtige 360° feedback model.

Bij 360° feedback inventariseer je met behulp van dialogen en opdrachten met (en zonder paarden) en andere deelnemers informatie over hoe iemand zichzelf, de organisatie of de situatie kan zien.

 

De opdrachten hebben betrekking op het (werk)gedrag en competenties (collegialiteit, zelfstandigheid, initiatief, etc.). De uitslag en de bevindingen van allen kunnen worden verwerkt in een feedback competentieverslag. De geleverde feedback levert verschillende invalshoeken en dus nieuwe inzichten en ontwikkelpunten.

 

meer over de 360° Feedback >>

DSKO Model

Een eenvoudig model van de manier waarop we met situaties in het leven omgaan. In het algemeen zou je kunnen zeggen dat we op vier niveaus van bewustzijn met onze dagelijkse ervaringen omgaan: Drama, Situatie, Keuze en Optie.

 

Dit model draagt bij aan een betere verbinding tussen het rationele en het emotionele gedeelte van je hersens. Het DSKO is de eerste laag van het fundament voor de ontwikkeling van transformationele bewustwording op basis van Emotionele Intelligentie.

 

 

 

 

meer over het DiSKO model >>

 

NLP Methodiek "De NeuroLogische Niveaus"

Om competenties en talenten te onderzoeken gebruiken wij regelmatig deze werkmethodiek en geven een helder beeld op het (neuro)logische niveau waar jij je als mens momenteel bevindt. Deze zeer praktische Systemische Levensloop is alleen, maar ook samen te lopen.

 

meer over de (Neuro)Logische Niveaus >>

 

 

HHL Model (hoofd, hart, lijf)

Hoe werken hoofd en hart samen, welke invloed heeft emotie op ons lijf. Wil je maximaal presteren en effectief zijn is een betere verbinding tussen de drie elementen van belang. Biofeedback en het HHL leren je van de automatische piloot op de bewuste piloot te zijn.

 

meer over het HHL Model >>

 

 

Biofeedback

Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten en direct teruggekoppeld worden.

De lichaamssignalen zeggen iets over de staat waarin het zenuwstelsel zich bevindt. Via biofeedback kan de basisspanning onderzocht worden, evenals het vermogen tot ontspanning en het vermogen tot herstel na spanning. 

In de training wordt d.m.v. biofeedback 

lichaamssignalen zichtbaar gemaakt. Je leert welke strategie effectief is om het leerdoel, bijvoorbeeld ontspanning, te bereiken.

 

meer over Biofeedback >>

Mindfulness 
Mindfulness is (mits op je juiste wijze toegepast) een krachtige methode voor de preventie van stress en depressie en omdat het de risico’s voor de ontwikkeling hiervan in een vroeg stadium vermindert. Mindfulness brengt ons weer in contact met al onze in-en externe hulpmiddelen om te leren, te groeien en te helen. Hulpmiddelen waarvan we vaak niet eens geloven dat we ze bezitten. Eén van de vitale hulpmiddelen die we te vaak negeren of als vanzelfsprekend beschouwen, is ons lichaam. Ons lichaam verteld ons voortdurend wat er emotioneel en mentaal in ons omgaat.

 

meer over Mindfulness >>

 

Gratis intake gesprek

Heb je vragen of wil je een intake gesprek om te horen hoe we jou kunnen begeleiden in jouw stappen? 

 

Het is geheel kosteloos, je hoeft alleen maar te bellen met:
 

0172-854525  
 

Een bericht sturen kan ook via de oranje buttons rechts onderaan deze pagina of het contactscherm.

bottom of page