top of page

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Het EQ Assessment

Waar sta ik? waar staat mijn (toekomstige) werknemer?
 

Het EQ zegt iets over op welke manier je omgaat met emoties van jezelf en van anderen. De ontwikkeling van je EQ wordt doorgaans bepaald aan de hand van vijf persoonlijkheidskenmerken, dit zijn:

 • Intrapersoonlijke eigenschappen;

 • Interpersoonlijke eigenschappen;

 • Aanpassingsvermogen;

 • Stressmanagement;

 • Stemming.

 

Wat
Het EQ Assessment is een versnelde methode, waarin persoonlijkheidskwaliteiten, karaktereigenschappen, individuele krachten en talenten die relevant zijn voor professionele en persoonlijke ontwikkeling bloot worden gelegd.

 

Voor wie 

Je kunt een assessment afnemen omdat je voor jezelf wilt weten welke competenties je verder wilt ontwikkelen. Het kan ook zo zijn dat een opdrachtgever er voor kiest om je via de EQ Academy een assessment te laten doen. 

 

Waarom
Een EQ assessment is ter ondersteuning van;

 • een sollicitatie procedure

 • individuele ontwikkeling i.v.m. persoonlijke groei

 • individuele ontwikkeling bij een doorgroei traject voor werk

 • team ontwikkeling n.a.v. fusie, verandertraject en/of nieuwe doelstelling

 

Voor organisaties en teams
Het EQ team Assessment geeft een organisatie direct inzicht in de persoonlijkheidskwaliteiten van (nieuwe) medewerkers of potentiële nieuwe medewerkers. Het geeft meer inzicht in de teamdynamiek en is een uitstekende 'tool' voor managers die zoeken naar een succesvolle manier in organisatieontwikkeling. Het geeft meer definitie aan de competenties, gedeelde verantwoordelijkheden, een helder doel en de missie.

 

Voor individuen

Het EQ Assessment biedt inzicht in persoonlijkheidskwaliteiten, individuele kwaliteiten en talenten die relevant zijn voor professionele ontwikkeling. Ook wordt het EQ Assessment ingezet bij individuele heroriëntering, carrière switch, presentatiekracht, het opstarten van een nieuw bedrijf of ter voorkoming of overwinnen van een burn-out.

 

De individuele Assessment bestaat uit drie onderdelen.

 

 1. Plan je afspraak met de EQ Coach

 2. De online EQ test
  Je vult online een vragenlijst in en neemt deze mee naar je Assessment gesprek bij de EQ Academy of stuur de link van de uitslag naar info@eqcompany.com

 3. EQ Assessment met het gesprek met de EQ Coach en een Spiegel ontmoeting doen met het paard. De EQ Coach begeleidt en ondersteund de sessie. 

 

Bij een EQ carrière Assessment via een opdrachtgever is je opdrachtgever er in pricipe op gericht je aan te stellen als nieuwe collega. Het gaat in dat laatste geval meestal om ontwikkelingsadviezen voor de nieuwe functie.  Je potentiële werkgever hoopt op deze manier een beeld te krijgen van je kennis, capaciteiten, vaardigheden en karaktereigenschappen. 

 

Bij een Persoonlijk Assessment ben je op zoek naar inzicht in o.a:

Persoonlijke keuzes, authentieke gedrag, mechanismen en het maken van keuzes, emotionele vaardighededen en belemmerende overtuigingen. N.a.v. dit Assessment krijg je advies over welke ontwikkeling bij jou past.

 

Informatie EQ Assessment 

Resultaat bij Individueel Assessment: 

Inzicht in hoe jij je dromen kunt realiseren en welke beweging ze tegen houdt.

 

Duur:

1 persoon 1.5 -2.00 uur 

2 tot 5 personen 2..00 tot 4.00 uur

6 tot 10 personen 4.00 tot 8.00 uur.

 

Waar:
Unieke locatie in “het Groene Hart” (Aarlanderveen) In overleg kan het Assessment ook op andere locatie in zuid, midden of noord Nederland afgenomen worden.

 

Investering:

 • Particulier €150,00 (incl btw). 

 • Zakelijk vanaf € 235,00 tot € 295,00 p.p. tot 5 personen (excl. btw). Kennismakingstarief voor eerste Assessment € 150,00 (exc. btw).

 

Bij een Team Assessment voor grotere groep is de prijs op aanvraag.

 

Voorbereiding:

Voor uw voorbereiding geldt: er is geen ‘juiste manier’. Het hangt er van af wat voor type je bent. Ben je iemand die vooraf graag weet wat hem/haar te wachten staat, of bloei je juist op in spannende, onbekende situaties?

 

Tip:

Gemakkelijke kleding en schoenen

Ga tijdig van huis en houdt rekening met het verkeer, zodat je op tijd aanwezig kunt zijn.

 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met ons kantoor of bij geen gehoor mobiel.

 

Kantoor:   0172 85 45 25

Mobiel:     06 55 89 54 94 

 

Ervaringen met het EQ Assessment

 

Piet van Veelen - Directeur/eigenaar -Vedotec BV

 

Na een persoonlijke kennismaking met de methode van Larissa en haar diverse programma's, zijn wij ook EQ assesments gaan inzetten bij onze selectie en werving. Dit geeft een breder inzicht in onze kandidaten. Ook voor de deelnemer wordt het assessment als prettig en inzichtgevend ervaren. Ook als, mede door het assessment, een kandidaat afgewezen wordt  is dit voor de kandidaat prettiger.

Larissa heeft als externe expert meegekeken en punten bespreekbaar gemaakt. Ik raad iedereen aan die personeel zoekt, of personeel anders wil of moet inzetten een EQ Assessment van de EQ Academy als ondersteuning voor de eigen waarnemingen in te zetten.

Doe een assessment

Stuur de uitslag van de test naar info@eqcompany.com

Stap 3. EQ Assessment

Kom langs op de praktijklocatie voor de EQ Assessment.

 

In stap 1 heb je een afspraak geplant en op deze dag doe je het Assessment. 

 

 

Tip:

Doe casual kleding en makkelijke schoenen aan. De ruimte is overdekt. voor koffie/thee wordt gezorgd. 

Paard als coach
bottom of page