top of page

Ervaringen van hoe EQ het verschil maakt.

"De enige bron van kennis is ervaring"  - Albert Einstein - 
 

Emotionele Intelligentie draagt effectief bij aan inzichten in hoe je presteert en hoe je de balans houdt tussen;  - hoofd, - hart en lichaam. Lees hieronder ervaringen van topsporters als Maartje Paumen, Willemijn Bos en bondscoach van het Nederlands elftal dameshockey - Alyson Annan, CFO Randstad Groep Nederland - Hans van Slooten, Nederlands elftal Hockey speelsters - Maartje Paumen, Willemijn Bos.  Larissa Gies zet diverse methodiek in tijdens de begeleiding van haar cliënten. Een onderdeel hiervan is een coachingsessie met behulp van paarden. Wil je meer weten over de verschillende methodieken en werkwijze? kijk dan op deze pagina.  

Informatie EQ Academy

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jou.

 

Wil je een (korte) opleiding volgen?

Een Coaching of training? Laat ons je vragen beantwoorden en verder op weg helpen. 

 

De EQ Academy kun je bereiken op:

0172 854525

 

Larissa is mobiel te bereiken op: 

06 55895494

 

Ervaringen van managers, (top)sporters, coaches en deelnemers aan onze coaching, training en opleiding-programma's.....

Equine Assisted Development

Onlangs heb ik een sessie bij Larissa gehad waarbij ik de ''confrontatie'' met een paard aan moest gaan. Ik hou niet van paarden, ik heb er niets mee en ik ben er zelfs bang voor. Dat zou wat worden. Larissa gaf een korte inleiding en daarna ging ik de bak in. Magdalena stond aan de ene kant en ik stond aan de andere kant. We keken elkaar aan. Larissa had mij verteld dat ze echt geen kwaad in zin had en daar vertrouwde ik op. Terwijl we elkaar aankeken, dacht ik: ik zou haar misschien toch wel willen aaien. Ik had het nog niet gedacht, of ze kwam naar mij toelopen en neeg haar hoofd. Het was bijna alsof ze zei: nou, toe dan, aai maar. Bizar hoe dat ging. Ik ben geen enkel moment bang geweest, heb haar geaaid en bijna zelfs geknuffeld. Rust en vertrouwen, dat was wat er gebeurde. Echt een prachtige ervaring die ik inmiddels al met meerder mensen gedeeld heb. Het filmpje wat ik van Larissa kreeg, spreekt voor zich. Als ik het zie, kan ik het zelf bijna niet geloven hoe makkelijk het eruit ziet. Het was een bijzonder liefdevolle ervaring die ik een ander ook zeker zou aanraden.


Margreet van Elderen

Jos Claessens

COO Multi M/ITThe
 

It is fascinating that horses feel and sensewhether you are focussed or not, whether you know what to do and how to do it or not and, most importantly, whether you are communicating clearly or not. Horses provide a nice mirror and I believe it is good for anyone, no matter what your profession is, to reflect once every while.

 

Team Assesments

Hans van Slooten

Chief Financial Officer at

Randstad Groep Nederland

 

 

Ik heb Larissa leren kennen als een zeer vakkundige coach. Warm, enthousiast, scherp in de analyse, verrassend en iemand die durft te zeggen waar het op staat. Zonder dat het daarbij te confronterend wordt. Ze laat je lachen en tegelijk ook heel goed naar jezelf kijken. Wat ik bijzonder aan haar vind is dat zij zichzelf in haar coaching ook heel kwetsbaar durft op te stellen. Zodat je echt het gevoel krijgt dat je samen op weg bent.

 

Voor mij nog meer sparringpartner dan coach.

Piet van Veelen

Directeur/eigenaar

Vedotec BV

 

Na een persoonlijke kennismaking met de methode van Larissa zijn wij ook EQ assesments gaan inzetten bij onze selectie en werving. Dit geeft een breder inzicht in onze kandidaten. Ook voor de deelnemer wordt het assessment als prettig en inzichtgevend ervaren. Ook als, mede door het assessment, een kandidaat afgewezen wordt  is dit voor de kandidaat prettiger. Larissa heeft als externe expert meegekeken en punten bespreekbaar gemaakt.

Kortom een les die je meeneemt in je verdere leven.

 

Ik raad iedereen aan die personeel zoekt, of personeel anders wil of moet inzetten een EQ Assessment van de EQ Academy als ondersteuning voor de eigen waarnemingen in te zetten.

 

Peter Kroep - Operationeel Specialist Politie 

Of het nu gaat om een face to face coaching of een coaching

met paarden; de passie en energie die Larissa heeft en weet

over te brengen, zijn altijd inspirerend, soms confronterend,

maar altijd met het doel om er (samen) van te leren. Aanrader!

IMG_20180615_170058.jpg

Ron Prudon

Hoofd P&O at HSB Bouw

Na een hartelijk ontvangst door Larissa en haar team en een korte voorstelronde zijn wij gestart met de workshop. We kregen een (bleek later bewust) summiere uitleg over het paard en ik mocht het spits afbijten. Ik ben onbevangen naar het paard gegaan om contact te maken.
Mijn directe manier van benaderen kreeg ik meteen confronterend terug van het paard. Het paard hield mij een hele duidelijke spiegel voor wat de gevolgen zijn van deze directe manier van benaderen. Het zorgde er voor dat ik 3 keer opnieuw moest beginnen met contact maken voordat het echte contact er was. Je bent jezelf niet altijd bewust van je eigen gedrag en hoe dit gedrag bij anderen over komt. Workshops als deze maken je hier weer bewust van en zetten je weer met beide benen terug op aarde. Wat ik absoluut als nieuw en interessant heb ervaren is de trainingsmethodiek, eens een keer iets anders dan met z’n allen in een conferentiecentrum naar een flip-over kijken. Het gebruik van een paard zorgt voor een hele interactieve manier van trainen en heel effectief. Het niet kunnen “beïnvloeden” van het trainingsmiddel heb ik bovendien als uitdagend en leerzaam ervaren.


Larissa en het team, bedankt voor de hele inspirerende en unieke ervaring!

 

bottom of page