SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

Het onbewuste brein

onderbewustzijn is onze trouwe dienaar. Je kunt het vergelijken met het 'besturingssysteem' van je computer dat trouw alle opdrachten uitvoert die jij haar opdraagt. Net zoals ons besturingssysteem geen 'eigen wil' heeft, geldt dat ook voor ons onderbewustzijn. Het is een opslagplaats van alle overtuigingen, traumatische en plezierige ervaringen en emotionele conclusies door alle tijden heen.

 

In de mate dat ons leven niet functioneert zoals we het graag zouden willen, is het onderbewustzijn 'besmet' met beperkende ideeën, trauma-angsten en probleemvibraties. Vergelijk het maar met een computervirus dat als een saboterend achtergrond-programma de vlotte werking van het systeem danig verstoort en vertraagt.

 

Gelukkig bestaan er anti-virus-programma's die deze virussen, 'wormen' of 'trojaanse paarden' van het systeem verwijderen zodat alle programma's weer soepel draaien. Wat velen niet weten, is dat wij ook een 'anti-virus-programma' kunnen inbouwen in ons onderbewustzijn waardoor we ons zelf kunnen bevrijden van alle ballast die onze voorspoed en vervulling in de weg staat, zodat ons leven weer lekker loopt en de dingen kunt doen die echt bij je passen en zoals het bedoeld is.

 

Ons onderbewustzijn kunnen we leren gebruiken om ons de fluisteringen van onze ziel doorgeeft. Er ontstaat een ware verbinding met ons hoger bewustzijn. De hooggevoelige personen mogen met recht voor zichzelf zorgen, moeten dit zelfs, want ze willen niets liever dan een verbinding met hun ziel ervaren en met andere zielen. 

Hoog gevoelige personen kunnen een belangrijke rol spelen in deze tijd waarin liefde, verbinding, duurzaamheid en samenwerking, belangrijke waarden zijn!

 

Waar HSP'ers eerst werden aangekeken op: zich niet konden aanpassen, overgevoelig zijn, rust nodig hebben, niet avonden lang naar de televisie kunnen kijken of gek werden van alle indrukken en dat ze ziekmakende zaken vermeden, wordt langzamerhand een gemeengoed.

 

Hoog gevoelige mensen kunnen als pioniers en koplopers het verschil maken en steeds vaker de verbindende factor zijn voor balans tussen voelen en denken, maar ook anderen leren hoe intuitie, creativiteit en gevoel bijdragen in een harmonieuse relatie met jezelf en anderen.          

                                                                          bron: hooggevoelig.nl

 

HSP therapie met paarden