Creating a better world by learning how Emotional Intelligence can make the difference.

SCHOOL FOR EMOTIONAL INTELLIGENCE

Hooggevoelig (vervolg ) 

De meer gevoelige personen hebben een niet-fysiek zintuig toegevoegd aan hun waarnemingsvermogen. 
Een zintuig waarin het hart en het innerlijke oog met elkaar samenwerken. Het innerlijk oog neemt waar wat onze fysieke ogen niet kunnen waarnemen. Het onzichtbare kan ook worden gevoeld. De rechter hersenhelft van hoog gevoelige personen is gelukkig altijd actief gebleven. Dus hebben ze inmiddels een ruime tijd ervaringen opgedaan waarin ze eigenlijk voorloper waren van deze nieuwe tijd.

 

We merken steeds vaker dat we niet alles kunnen begrijpen wat hier gebeurt vanuit onze rationele geest.  

Er is iets gaande en het is maar beter ons te ontwikkelen voor deze nieuwe energie die over de wereld uitstroomt. 

Een rustig hoofd en rustig lichaam zijn een ticket naar een gelukkiger en harmonieuzer leven. De gevoeligerds onder ons hebben gemerkt hoe belangrijk het is te leren om je hoofd kalm en het lichaam rustig te maken. En te leren je eigen pad uit te werken.

 

HSP en spiritualiteit
Waar steeds meer mensen in geloven is dat de rechter hersenhelft een rechtstreekse verbinding is naar; onze hogere ik, het universum, god of hoe we het ook zouden willen benoemen.

 

In de diepere lagen van de rechter hersenhelft ligt het onbewuste brein en limbisch systeem. Verantwoordelijk voor de korte lontjes die we vaak tegenkomen. Het geeft in gestreste toestand instinctieve reacties prijs. En: het onthoudt eerdere ervaringen.

 

Het onbewuste brein is dus o.a. de bibliotheek van ons geheugen. Ook speelt het een rol bij onze ruimtelijke ervaringen. Het helpt ons te leren en te onthouden. Een cluster fysieke breincellen reageert op alle dagelijkse (buiten) zintuiglijke ervaringen en geeft onmiddellijk een bijpassende golf chemische reacties prijs die gevoelens teweegbrengen in ons lichaam. Hoe minder trauma's in ons onderbewustzijn opgeslagen zijn, hoe minder triggers dus eigenlijk.

 

Als het hoofd kalm is en het lichaam rustig, wordt het limbisch systeem ineens een kanaal naar een andere hogere frequentie. En naar een ruimtelijke ervaring. Een ervaring die veel dieren ook hebben. Hooggevoelige mensen en kinderen hebben daarom rustmomenten nodig om als het ware te kunnen herstellen en opladen. 

 

Belangrijke instrumenten in onze ontwikkelprogramma's zijn Mindfulness en het werken met paarden. Zij leren ons te in contact te blijven met het geheel en geven ons opheldering over onze bewuste en onbewuste verbondenheid van hoofd, hart en lichaam.                                               

                                                                            bron: hooggevoelig.nl

 

 

Wil je leren hoe je omgaat met hooggevoeligheid?

 

Bel of mail voor een kennismakingsgesprek.

Laat een bericht achter via het contactscherm hieronder. 

Het onbewuste brein

klik hier voor meer informatie

HSP therapie met paarden